Hoe alles normaal werd

Verzameling van ontdekkingen die van invloed zijn op wat wij normaal vinden.

Bedrogen en of dat erg is

He Gijs,

Vorig jaar hebben we ongeveer de hele tour de france samen gekeken. Hoewel jij wel bij tijd en wijlen je ogen dicht deed meen ik toch dat we samen de tour hebben gevolgd. Het was onze eerste tour samen. Vraag is of wij naar een tour gekeken hebben waar men geen doping gebruikt? Geen idee, waarschijnlijk niet.

Één ding is wel zeker en dat is dat vele tours die ik heb gezien bol stonden van de doping. We zijn voorgelogen. Het hele peloton gebruikt(e) jarenlang doping, de controleurs zijn corrupt en bovenal liegen ze er allemaal over. Op zich vermoede iedereen dit, maar vorige week is er een rapport uitgekomen over Armstrong en zijn team waarin dit minutieus worden beschreven en bewezen.

Of we in 2013 samen de tour gaan kijken weet ik nog niet, of ik wellicht alleen de tour ga kijken weet ik ook nog niet. Ik denk dat mij het meest irriteert dat men er notoir over liegt. We shall see.

 

Uit de NRC: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/11/leesmateriaal-het-rapport-dat-armstrong-ontmaskert-geen-twijfel-mogelijk/

Leesvoer: het rapport dat Armstrong ontmaskert, geen twijfel mogelijk

lance19 juli 2004: Lance Armstrong dwingt het lichaam tot het uiterste om als eerste aan te komen op Alpe d’Huez. Foto AFP / Martin Bureau

SPORTWie nog wilde geloven, deed dat. Wie liever aan de mooie herinneringen dacht, mocht dat. Maar het rapport van de Amerikaanse anti-dopingautoriteit USADA is vernietigend. Niets minder dan dat. De nagel aan de doodskist van de mythische renner Lance Armstrong.

Hieronder is het volledige rapport te lezen. Ontluisterend materiaal waarin behalve over Armstrong een aantal andere renners, waaronder Alexandre Vinokourov, bewijsmateriaal wordt gegeven van veelvuldig dopinggebruik. Superploegleider Johan Bruyneel, het tactisch genie? Ook vuile, vuile handen. En ook over Rabobank dreigt de stinkende wond verder te worden opengereten dan de ploeg tot nu toe wist te voorkomen.

The New York Times crowd sourcete een leesverslag over het rapport. De Twitters explodeerden. Wielerblog The Inner Ring maakte een mooie samenvatting.

UNITED STATES ANTI-DOPING AGENCY, Claimant, versus LANCE ARMSTRONG, Respondent, leest de titel van het overweldigende verslag (pdf). Geen twijfel meer mogelijk: wielerliefhebbers en nog velen meer zijn bedrogen. Jarenlang. Misschien wisten ze het wel, maar het sprookje was zo mooi. Armstrong, kanker overwonnen, LIVEstrong. To be continued…

Lance Armstrong USADA report

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: